Un cap de setmana amb temperatures estivals i màximes d'entre 30 i 35 °C

Diumenge serà el dia més càlid d’aquest episodi d’altes temperatures que s’allargarà fins a la setmana que ve

Banyistes de retorn a les platges de Benidorm
Banyistes de retorn a les platges de Benidorm / Joaquín Reina (Europa Press)

Donem la benvinguda a l’octubre amb temperatures que ens recorden a l’estiu. Aquest dissabte, les temperatures màximes superaran els 30 °C en pràcticament tot el nostre territori i seran especialment càlides en les comarques centrals i del sud. 

Després d’una nit que tampoc es preveu que siga freda, diumenge s’espera que siga el dia més càlid d’aquest episodi d’altes temperatures, amb màximes que arribaran als 35 °C a les comarques centrals i entre els 30 °C i els 33 °C a la resta del territori. Un ambient càlid i assolellat segurament convidarà als últims banys de la temporada.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu temperatures entre 3 i 6 graus més, i puntualment més altes, del que és habitual per a aquesta època de l'any. El responsable és l’anticicló que ens acompanya des de fa una setmana, que s’ha enfortit durant aquest cap de setmana acompanyat de l’arribada d’una massa d’aire molt càlida i que es quedarà fins al pròxim 5 o 6 d’octubre oferint un clima marcat per l’estabilitat i el sol. 

Aquest episodi de temperatures excepcionalment altes no se circumscriurà a les comarques valencianes, sinó que afectarà tota la Península, especialment a la meitat sud, segons ha informat l’Aemet.

També et pot interessar

stats