Un segon avió de Junts per la Vida porta famílies ucraïneses a València

Les famílies d'acolliment els esperaran a l'aeroport, però la fundació també ha organitzat l'estada de les famílies ucraïneses que arriben sense vincles

Refugiats ucraïnesos s'abracen a la seua arribada a València
Refugiats ucraïnesos s'abracen en arribar a València / Rober Solsona (Europa Press)

Un segon avió amb famílies ucraïneses, de qui la Fundació Junts per la Vida ha gestionat l'acollida a València, aterrarà aquest dimecres a l'aeroport de València, a Manises, en vol que opera la companyia Air Nostrum, la qual ha facilitat l'aeronau de manera solidària.

L'avió, de capacitat per a unes cent persones, portarà famílies –dones i xiquets i xiquetes, fonamentalment– de les zones conflictives d'Ucraïna, que procedeixen en la majoria d'Ivànkiv, prop de Txernòbil, d'on han pogut eixir durant un mes i una de les zones d'on ha sigut més difícil fugir per la invasió russa, segons l'ONG valenciana.

També arribaran alguns refugiats de Donetsk, al Donbass, on deixen sa casa destruïda pels bombardejos, ja que és una de les zones més atacades. És el trasllat amb més desplaçats d'aquestes zones, sobretot d'Ivànkiv, encara que alguns ja han arribat abans en autobusos.

L'avió eixirà de Cracòvia i, en arribar a València, els rebrà la Fundació Junts per la Vida. Portarà principalment famílies ucraïneses que tenen un gran vincle amb l'ONG des de fa anys, perquè els xiquets i xiquetes han sigut acollits durant els estius per famílies valencianes en els programes d'acolliment humanitari.

Les famílies d'acolliment els esperaran a l'aeroport per a dur-los a sa casa en la majoria dels casos, mentre que la fundació també ha organitzat l'estada de les famílies ucraïneses que arriben sense vincles, a les quals acolliran igualment famílies voluntàries, o els facilitaran un altre tipus d'allotjament.

També et pot interessar

stats