Un segell de Correus pel centenari del PCE provoca les crítiques de l'oposició política

PP, Ciutadans i Vox censuren la decisió i han demanat la dimissió del director de l’organisme

Segell de Correus commemoratiu del centenari del Partit Comunista
Segell de Correus commemoratiu del centenari del Partit Comunista / Correus

Correus emetrà un segell commemoratiu del primer centenari del Partit Comunista (PCE), una decisió que han criticat el Partit Popular, Ciutadans i Vox, que han arribat a demanar la dimissió del director de l’organisme, Juan Manuel Serrano.

El PCE ha agraït aquest dijous en Twitter a Correus l'emissió del segell commemoratiu recordant la celebració dels primers cent anys del partit, fundat el 1921. Es tracta d'una tirada de 135.000 unitats que estarà disponible a partir de la setmana vinent.

"És una vergonya. L'heu de retirar", ha reclamat immediatament el senador del PP Rafael Hernando, que ha advertit que "el comunisme, el nazisme, i el feixisme són ideologies totalitàries condemnades pel Parlament Europeu i que han causat milions de morts".

També Vox ha denunciat que la història del PCE és "de violència, odi i totalitarisme" contra tots els espanyols, "inclosos els d'esquerres". Per això, creu que el millor homenatge seria "que els joves coneguen el seu passat criminal i genocida sense manipulacions" i proposa com a alternativa que el segell recorde el 86 aniversari de la matança de Paracuellos.

Per la seua banda, Ciutadans ha exigit la dimissió del president de Correus, ja que creu que commemorar el segle de vida del PCE "és commemorar l'odi, el crim i la misèria". "Contravé, a més, la resolució europea de 2019 sobre el comunisme i el nazisme. Taca la imatge d'Espanya i és una vergonya", avisen els taronges.

PCE: “No hi ha dreta democràtica a Espanya”

Per al secretari general del PCE, Enrique Santiago, aquestes crítiques demostren que no hi ha dreta democràtica a Espanya, ja que "no suporten la democràcia ni que el PCE haja estat en primera línia per a defensar-la cada vegada que les oligarquies i la reacció han intentat posar-li fi".

També et pot interessar

stats