Un mes de sanció per a Pilar Villacorta per negar-se a usar un jupetí antibales masculí

L’incident es remunta a l’any 2016.

Un mes de sanció per a Pilar Villacorta per negar-se a usar un jupetí antibales masculí
Un mes de sanció per a Pilar Villacorta per negar-se a usar un jupetí antibales masculí

El director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, ha aprovat una sanció d’un mes de sou i faena per a la caporal primera Pilar Villacorta, que es va negar a utilitzar un jupetí antibales masculí durant les pràctiques d’un exercici de tir.

Aquest cas es remunta a 2016, quan Villacorta i dues companyes més de la Guàrdia Civil asseguren que van ser obligades pel coronel en cap de la Comandància de Cantàbria a usar jupetins antibales no adaptats a la complexió femenina. Villacorta va reaccionar preguntant-li al seu superior “Com se sentiria amb un tanga?”. Aquestes paraules suposaren per a la caporal primera l’obertura d’un expedient en què se sol·licitava una sanció de tres mesos de sou i faena. Finalment, la sanció ha quedat reduïda a un mes de multa, segons ha assegurat l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC).

En un comunicat, aquesta associació ha revelat que també han sigut sancionats amb un mes de sou i faena dos guàrdies civils més i representants de l’AUGC, Juan Couce i Alberto Alegria, que van denunciar irregularitats en les seues respectives destinacions de treball.

Que Pedro Sánchez rectifique

L’AUGC creu que aquests casos no són més que “un exemple més” dels “nombrosos” representants de l’associació que són sancionats “per exercir el legítim dret d’associació professional”.

Al seu parer, el nou director de la Guàrdia Civil s’ha trobat amb aquesta situació “heretada” de l’anterior govern, per la qual cosa ha demanat al cap de l’executiu, Pedro Sánchez, que “rectifique i no permeta aquest atropellament”, i que revoque les sancions amb els recursos d’alçada que els serveis jurídics de l’associació presentaran davant el Ministeri de Defensa.

“Sens dubte seria una magnífica oportunitat per demostrar que s’aposta pel diàleg i l’enteniment, en compte d’aplicar repressió i persecució per exercitar drets i sol·licitar millores perquè els guàrdies civils puguen exercir amb més garanties el seu treball”, ha indicat.

També et pot interessar

stats