Un sabater, comdemnat a set mesos de presó per fer-se passar per podòleg

S'anunciava per a fer diagnòstics dels peus i plantilles personalitzades sense tindre el títol

Imatge d'arxiu d'un podòleg realitzant unes plantilles
Imatge d'arxiu d'un podòleg fent unes plantilles

El jutjat penal número 7 de València ha condemnat el propietari d'un centre de reparació de calçat a set mesos de presó per intrusisme en la podologia per anunciar que feia diagnòstics dels peus i plantilles personalitzades sense disposar del títol universitari en aquesta branca sanitària.

La denúncia va ser duta a terme pel Col·legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat Valenciana, que des de fa anys treballa contínuament "per a erradicar aquest problema que afecta la professió i posa en perill la salut de la població", segons assenyala l'entitat en un comunicat.

Segons el Col·legi, el sabater ha sigut condemnat a la pena de set de mesos de presó i el pagament de les costes processals per regentar un negoci de reparació de calçat en el qual anunciava que feia, mitjançant pedigrafies, diagnòstic de les patologies dels peus i confecció de plantilles personalitzades.

"Actuava com si fora podòleg sense tindre el títol universitari en aquesta branca sanitària", afirmen i afigen que la sentència, que és ferma per la conformitat de l'acusat, "reafirma les competències dels professionals de la podologia quan es tracta del tractament de malalties i deformitats dels peus dels pacients".

Des del Col·legi s'ha insistit en la importància que siga "la mateixa Conselleria de Sanitat la que col·labore i perseguisca aquestes pràctiques fraudulentes que poden suposar greus conseqüències per als pacients i, per descomptat, representa un greuge per a tots els professionals de la podologia".

L'entitat col·legial indica que la forma "més senzilla de saber que estem en mans d'un professional qualificat és comprovar que aquest disposa de número de col·legiat".

També et pot interessar

stats