Un rodatge a Alginet acaba per error en una operació de la Guàrdia Civil

L'alcalde i la Policia Local havien autoritzat la gravació, però no s'havia notificat a la Guàrdia Civil, que va intervindre amb cinc patrulles pensant que es tractava d'un atracament real

El germà d'uns dels actors explica la confusió

Un rodatge s'ha convertit aquest cap de setmana en un moment de tensió digne d'una pel·lícula de Berlanga a Alginet. El rodatge d'una escena d'una sèrie de televisió dins de l'Ajuntament de la localitat de la Ribera Alta amb actors que portaven armes simulades ha provocat una gran confusió i un ampli desplegament policial.

L'alcalde de la localitat no havia informat del rodatge i es va crear una situació, mai millor dit, de pel·lícula. Fins a cinc patrulles de la Guàrdia Civil es desplaçaven ahir al migdia al consistori, acordonaven l'edifici i fins i tot encanoven algun dels actors que en aquell moment treballaven en la gravació d'una ficció.

Els agents havien acudit alertats pels veïns, que es pensaven que estaven assaltant l'ajuntament. En realitat, el director local Aitor Espert estava rodant l'escena d'una sèrie i l'edifici simulava ser un banc que estava sent atracat.

Un dels moments del rodatge
Un dels moments del rodatge

“Estaven simulant l’atrac a un banc i sols ho sabia l’alcalde. Ha passat per ahí la policía i ha vist el meu germà i tres o quatre actors encaputxats, i el meu germà estaven encanonant-lo pensant que era un lladre real” , explicat el germà d'uns dels actors que aquest cap de setmana gravava una sèrie de televisió dins de l'ajuntament d'Alginet.

L'alcalde i la Policia Local havien autoritzat el rodatge, però no s'havia notificat a la Guàrdia Civil. Les imatges de la confusió s'han fet virals i han circulat per totes les xarxes socials. Per als sindicats policials, s'ha tractat d'una imprudència que podia haver acabat malament.

"El meu error ha sigut no haver sabut de què anava el tema i haver avisat. Jo pensaba que era fotografiar des de l’ajuntament. Però van veure gent encaputxada i amb metralletes de plàstic i algú tocà al 112 i ells a la Guàrdia Civil. La culpa la tinc jo i demane disculpes a tots", ha explicat aquest dilluns en Les notícies del matí José Vicente Alemany, alcalde d’Alginet.

També et pot interessar

stats