Un restaurant de València denuncia atacs constants del veïnat, amb un rerefons homòfob

El propietari de Guakame, Jonan Wiergo, ha publicat un vídeo on es veu que un home agafa del coll un dels cambrers

À Punt ha sigut testimoni de la tensió entre el personal de Guakame i un dels veïns

L'influenciador valencià Jonan Wiergo, propietari del restaurant Guakame, a València, ha decidit fer pública una gravació per a denunciar, segons assegura, que el veïnat els fa la vida impossible, amb amenaces constants i denúncies a la policia. En les imatges que ha penjat en les xarxes socials, que daten del mes de juny, es veu que un dels cambrers del local és agredit per un home que l’agafa del coll fent-li marques a la pell, fet que li ocasionà problemes psíquics.

Tot amb un rerefons homòfob, diu el personal del restaurant. Aquesta vesprada un equip d’À Punt ha sigut testimoni de la tensió. El presumpte agressor –amb qui volíem parlar, però no hem tingut èxit– no ha reconegut inicialment que era ell, però després ha assegurat fora de les càmeres que sí que va agafar del coll un dels cambrers. A la pregunta de per què ho va fer, respon que el cambrer anava amb ganivets a les mans, però en el vídeo de la càmera de seguretat es veu que no és així.

Aquest cèntric restaurant de València va obrir fa dos anys i des d'aleshores els treballadors diuen que han de suportar les queixes del veïnat de l'immoble on se situa. Un d'ells és aquest home, que asseguren que els fa la vida impossible. La principal queixa –diu ell– és que fa dos anys muntaven més taules a la terrassa que les que té permeses. Hui els ha tornat a amenaçar fora de càmera. “Ho direm clar: és un cas d’homofòbia de dalt a baix”, assegura la drag Papo Princess, que actuava periòdicament al local. 

Cada setmana la policia es presenta al lloc, però tot està en regla. Al principi va pagar sancions per la insonorització, però ha invertit més de 50.000 euros en millores per a garantir que no se senta cap soroll i per la depuració de fum. “La situació és esgotadora perquè els agents apareixen a mitjanit, els entreguem tota la documentació, però sembla que no els serveix de res. I mentrestant la clientela se sent intimidada”, assegura la cuinera Sandra Gobiando. 

Huit treballadors depenen d'aquest restaurant. Demanen respecte, volen treballar en pau, que la policia deixe de vigilar-los i que l'Ajuntament de València els atenga, per a demostrar que compleixen la normativa.

També et pot interessar

stats