El consolat d'Ucraïna denuncia l'agressió d'un resident ucraïnés de Torrevella per tres homes russos

El consol honorari d’Ucraïna, Pablo Gil, ha demanat a la delegació del govern "una major protecció i el reforç en la persecució dels delictes d'odi"

El consolat d'Ucraïna denuncia l'agressió d'un resident ucraïnés de Torrevella per tres homes russos

El consolat honorari d'Ucraïna a València ha denunciat l'agressió patida per un resident ucraïnés de Torrevella (Baix Segura) per part de tres ciutadans russos, en considerar aquest acte com un possible delicte d'odi, a més de lesions que li han ocasionat.

“No són les primeres agressions de ciutadans russos a ucraïnesos, amenaces de mort en les xarxes socials a les associacions ucraïneses o rodes punxades", assegura el consolat en un comunicat.

Els fets van passar aquest dimarts en una cafeteria de Torrevella. La gerent va indicar a tres homes que abandonaren el local perquè anava a tancar. No li feren cas, un altre client, ucraïnés i amic de la propietària, va insistir-hi. En escoltar l'accent li preguntaren si era d'Ucraïna i la resposta fou: 'Sí, glòria a Ucraïna', i començà una brutal palissa.

Ruslan Polovyy va acabar a l'hospital per diverses contusions i hores després es va personar a la caserna de la Guàrdia de Civil de Torrevella, amb el suport de compatriotes seus, per a denunciar l'agressió. Una denúncia per delictes d'odi.

La Guàrdia Civil ja ha identificat els agressors.

El consolat d'Ucraïna a València ha sol·licitat a la delegació del govern de la Comunitat Valenciana "més protecció i el reforç en la persecució dels delictes d'odi". El consolat també ha demanat l’aplicació de l'article 89 del Codi Penal per a expulsar del territori espanyol un ciutadà estranger quan la pena imposada siga superior a un any.

"És el moment d'enviar un missatge clar a tots aquells residents estrangers que donen suport a dictadures, agredeixen minories violant-ne drets fonamentals i, no obstant això, gaudeixen d'una residència en un país democràtic com Espanya", conclou el consolat.

També et pot interessar

stats