Un recurs contra l’Imserso ajornarà les vacances d’un milió de pensionistes

La patronal aposta per protegir els hotels que es beneficien del programa i evitar el seu tancament amb una pròrroga de l’actual conveni.

VÍDEO | Un recurs contra l’Imserso ajornarà les vacances d’un milió de pensionistes

L’empresa de serveis turístics Mundosenior ha interposat un recurs que amenaça de nou els paquets de viatges de l’Imserso. La demanda a l’adjudicació a l’empresa Mundiplan per als viatges dins de la Península pot fer reviure l’escenari de fa quatre anys, en què es van ajornar les vacances de vora un milió de pensionistes

En 2015, però, el recurs es va presentar a l’abril i va tardar dos mesos i mig a resoldre’s. “Ara estem a finals d’agost, ens quedaríem sense programa”, ha lamentat Toni Mayor, president de la patronal Hosbec

Segons Mayor, si es mantenen els mateixos temps, aquest recurs podria ser letal per als hotels que es mantenen oberts gràcies al programa. “Al contrari que Benidorm, que aguanta durant la tardor, hi ha zones turístiques que a partir de setembre, si no fora per l’ajuda de l’Imserso, tancarien”, ha expressat sobre algunes localitats de la Costa Brava o, per exemple, Mallorca.

La patronal aposta perquè, si la demanda continua endavant, es prorrogue l’actual conveni i es convoque de nou l’any vinent “amb totes les garanties”.

Carcedo vol seguir el cronograma i no retardar els viatges

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, ha assegurat que la "voluntat" del departament que encapçala és realitzar "aquesta setmana" l'adjudicació dels viatges de l’Imserso perquè comencen en la "segona quinzena d'octubre", com contemplava el cronograma previst.

Davant del recurs presentat pel grup Mundosenior, Carcedo ha remarcat que el ministeri ha seguit "de forma escrupolosa" tots els "terminis i passos" que exigeix la llei de contractació del sector públic "per a evitar qualsevol tipus de causa de recurs". Ha puntualitzat, a més, que el seu departament "està per a resoldre els problemes que sorgisquen".

També et pot interessar

stats