Un reclús contagiat ha estat sis dies sense control a la presó de Picassent

Actualment al centre hi ha dos internes i dos interns infectats de coronavirus.

Un reclús contagiat ha estat sis dies sense control a la presó de Picassent
Un reclús contagiat ha estat sis dies sense control a la presó de Picassent

Un intern contagiat de coronavirus del centre penitenciari de València ha estat durant sis dies sense control a les instal·lacions.

El reclús va donar positiu en una prova PCR després d'haver fet el 30 de setembre una eixida a l'Hospital General, per a tractar-se d'una malaltia amb símptomes que no es corresponien amb els de la Covid-19. No obstant això, no va ser fins al dia 6 que Salut Pública va notificar al centre penitenciari el positiu de l'intern, segons ha informat l'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (ACAIP).

Amb aquest resultat, les autoritats del centre es van alarmar, ja que l'intern havia estat des del dia 30 de setembre fins al 6 d'octubre en la infermeria de la presó, convivint amb altres 47 interns i amb altres funcionaris de servei com personal sanitari, sense que l'infectat estiguera en quarantena preventiva ni control específic.

Segons indica la direcció de la presó, en l'informe mèdic d'assistència que portava l'intern quan va tornar al centre hospitalari no constava que se li haguera realitzat una prova PCR, ni, per tant, que s'estiguera a l'espera del resultat d'aquesta.

La situació ha provocat que s'haja posat en quarantena preventiva huit funcionaris per considerar-se contacte estret a efectes estadístics, però no se'ls farà cap mena de prova diagnòstica. Institucions Penitenciàries ha confirmat la informació a À Punt Notícies i ha explicat que actualment hi ha 84 interns en quarantena. Aquests estarien dividits entre els que estaven a la infermeria i que podrien haver estat en contacte estret amb l'intern i el mòdul de dones, on hi ha una interna contagiada.

També et pot interessar

stats