Un de cada quatre valencians, en risc de probresa

Compten amb uns ingressos inferiors a 9.000 euros l’any.

Un de cada quatre valencians, en risc de probresa
Un de cada quatre valencians, en risc de probresa

Un de cada quatre valencians, el 26% del total, viu en risc de pobresa o exclusió social, cinc punts per damunt de la mitjana estatal, que se situa en el 21%, amb una reducció de només una dècima en un any. Així es desprén de l’Enquesta de Condicions de Vida de 2018 elaborada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’indicador de risc de pobresa és relatiu i mesura la desigualtat, i fa referència a les persones que tenen ingressos baixos en relació amb el conjunt de la població. 

Aquesta situació propicia que en el 34,2% de les llars espanyoles no puguen permetre’s anar-se’n de vacances ni una setmana a l’any. També que en el 36% no hi haja capacitat per a afrontar despeses imprevistes o que en el cas del 10,4% s’arribe a final de mes amb “moltes dificultats”.

Així mateix, provoca que en el 7,3% de les llars es retarden en pagaments tan bàsics com la hipoteca, el lloguer, el gas, l’electricitat o la comunitat de veïns.

Taxa Arope

Pel que fa al percentatge de població en risc de pobresa o exclusió social (taxa Arope), aquest se situa en el 30,2% a la Comunitat Valenciana, també per damunt de la mitjana nacional, fixada en el 26,1%. 

Aquesta última dada és la taxa més baixa registrada a Espanya des de 2010. A la Comunitat Valenciana també ha baixat quasi un punt respecte a l’any passat, ja que ha passat del 31,3% al 30,2%.

Com més formació, menys risc de pobresa

L'informe també subratlla que, com més formació hi ha menys risc de pobresa. Així, la taxa de pobresa passa del 33,8% entre els qui només van cursar educació secundària al 12,6% dels qui van aconseguir l'educació superior.

Pugen els ingressos mitjans per persona

Els ingressos mitjans per persona van arribar en 2017 als 11.412 euros, una xifra que suposa un 3,1% superior a la de 2016 i la més alta de tota la sèrie histórica.

És el quart any consecutiu que augmenten els ingressos mitjans per persona i el segon en què se sobrepassen els 11.000 euros.

També et pot interessar

stats