Un de cada quatre valencians assegura que no porta una alimentació saludable, encara que voldria

La taxa d'obesitat infantil a la Comunitat Valenciana està ja en un 18%, amb possibles problemes de salut crònics com diabetis, hipertensió o malalties cardiovasculars

Verdura shutterstock 434536537
Verdura fresca / Shuterstock

Un de cada quatre valencians assegura no portar una alimentació saludable, encara que vulga fer-ho, que menja de manera "desordenada, una dieta repetitiva i poca quantitat o l'absència de fruites i verdures en les ingestes diàries".

Així ho ha explicat la vocal d'Educació Alimentària del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa), María Ferrer, en la jornada "Plats nutritius per a totes les butxaques", celebrada este dijous juntament amb la regidoria de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de València. Hi han participat més de 200 persones.

Ferrer ha assenyalat que mengem al voltant de 1.095 vegades a l'any, 28 vegades a la setmana, i amb estes activitats es vol facilitar a la població valenciana coneixements entorn de la nutrició i donar les eines necessàries perquè tots puguen fer una elecció saludable i sostenible de l'alimentació.

A més, el Col·legi Oficial de Nutricionistes ha posat el focus en la població que ha empitjorat els hàbits alimentaris en els últims anys: les persones que tenen més de 45 anys. "En esta franja d'edat trobem que, a pesar que les seues eleccions alimentàries són més conscients, desapareixen de la dieta majoritàriament les verdures i el sopar és la ingesta que pitjor realitzen, igual que aquelles persones d'entre els 60 i els 75 anys i els majors de 75", ha explicat.

La població infantil també és protagonista d'este Dia Mundial de l'Alimentació, per ser la franja d'edat que pitjor s'alimenta. La taxa d'obesitat infantil en la Comunitat Valenciana està ja en un 18%, "una xifra que ens parla del perill que corren els més xicotets de patir en el futur problemes de salut crònics com la diabetis, la hipertensió o altres malalties cardiovasculars". Això es deu als patrons d'alimentació que tenen els xiquets i xiquetes, que continuen consumint molta brioixeria, pa, cereals i lactis en la seua dieta i hi ha una manca de verdures, llegums i peixos.

Plats nutritius per a totes les butxaques

La inauguració de la jornada ha sigut a càrrec del regidor de Sanitat i Consum, José Vicente Gosálbez i de la presidenta del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes, Maite Navarro, qui ha remarcat la importància d'esta mena d'accions. "Esta jornada, que s'emmarca en el conveni signat amb l'Ajuntament de València, permet acostar-nos més encara a la població, donar a conéixer la nostra figura com a professionals sanitaris, resoldre els dubtes i inquietuds en matèria d'alimentació, impulsar accions que contribuïsquen a facilitar el coneixement de la nutrició i fomentar la cultura de l'alimentació saludable i sostenible", ha apuntat.

La jornada ha comptat amb la participació d'una dietista-nutricionista col·legiada que ha desenvolupat un taller interactiu amb la finalitat de donar als assistents els coneixements necessaris per a elaborar menús saludables, sostenibles i nutritius, així com per a fomentar l'aprofitament d'aliments i reduir així el desaprofitament alimentari i estalviar costos.

La nutricionista ha estat acompanyada per un xef que ha elaborat en directe receptes saludables i sostenibles, amb productes de temporada i proximitat que posteriorment els participants han pogut degustar.

També et pot interessar

stats