Un projecte vinícola innovador de Teulada rep una distinció del Ministeri d'Igualtat en el concurs Desafiament Dona Rural

M de Alejandría és un vi dolç fet amb moscatell de la varietat Alexandria, que combina tradició i innovació en el procés d'elaboració.

M de Alejandría, un vi de gel fet a Teulada
M de Alejandría, un vi de gel fet a Teulada / Bea Ponce

M de Alejandría és un vi dolç, que trau les millors propietats d'aquesta varietat de moscatell, gràcies al fet que cullen el raïm de matinada i el congelen fins el moment de premsar-lo. Però aquest projecte vinícola també és un somni complit, arrelat a la terra, i amb la dosi justa d'innovació per a marcar la diferència.

De menuda, Cristina Rodríguez, la creadora, somiava fer el seu propi vi a la finca familiar, ubicada a Teulada. Uns anys després, amb la complicitat de son pare, comprà els terrenys i posà en marxa el projecte. Enguany, amb la primera collita, ha fet 1.200 botelles d'aquest vi diferent i particular. La producció és limitada i les botelles numerades. La primera, la va dedicar a son pare, qui no va arribar a veure el somni complit.

Un vi carregat de significat

Segons ha explicat Cristina a À Punt Mèdia, M de Alejandría "és un vi que té les propietats importants d'aquesta varietat autòctona, afavorida pel clima, la terra i la proximitat al mar. Però també té la innovació com a element fonamental per aconseguir ser un producte diferent". Per a fer aquest vi de gel, es cull el raïm de matinada i es congela de forma immediata a -20 ºC durant 4 o 5 dies. Després, es premsa congelat i sencer, i s’origina un most de gran qualitat. De fet, no porta ni sucre ni alcohol afegits. Només els que genera la fermentació natural.

M de Alejandría és un projecte personal, carregat de significat. Segons ha explicat Rodríguez, "el seu nom respon a la M de mare, de Montgó, de Moraira i també de moments... aquells moments feliços propiciats per una copa d'un vi de qualitat". Tant és així, que el projecte ha quedat finalista en el concurs nacional Desafiament Dona Rural, per a posar en valor zones i productes rurals.

La primera collita ha donat com a resultat 1.200 botelles numerades, d'aquesta particular producció limitada.

També et pot interessar

stats