Un projecte de Riba-roja per a previndre incendis rep 4,4 milions de la Unió Europea

Guardian pretén protegir el parc natural del Túria i el bosc de la Vallesa dels incendis.

L'essència de la iniciativa es basa en la reutilització d'aigües residuals, procedents de la depuradora Camp de Túria II, per a combatre possibles incendis.
L'essència de la iniciativa es basa en la reutilització d'aigües residuals, procedents de la depuradora Camp de Túria II, per a combatre possibles incendis.

Guardian pretén ser el guardià del Parc Natural del Túria i el bosc de la Vallesa contra el foc. Aquest projecte, promogut per l'ajuntament de Riba-roja, ha sigut seleccionat en la convocatòria europea d'accions innovadores per al desenvolupament urbà i rebrà 4,4 milions d'euros.

L'essència de la iniciativa es basa en la reutilització d'aigües residuals, procedents de la depuradora Camp de Túria II, per a combatre possibles incendis. Per a açò eliminaran de la depuradora un contaminant emergent, clorpirifos, i construiran barreres verdes amb espècies més resistents, per a alentir així l'avanç d'un incendi si s'arribara a produir.

També s'engegarà una xarxa de sensors per a regular el reg, de manera que s'aporte només l'aigua estrictament necessària i evitar el creixement descontrolat de la vegetació. A més, es realitzaran treballs de vigilància forestal al bosc de la Vallesa i es reformarà la torre de vigilància.

Com a ambaixadors del projecte, a més d’aquest municipi del Camp de Túria, es troben l'Ajuntament Paterna juntament amb l'empresa Hidraqua i cinc socis més: la Universitat de València, la Universitat Politècnica, el Centre Tecnològic de l'Aigua de Suez Spain, la consultora MediXXI i el Parc Natural del Túria. Finançaran el 20% del projecte, que té un cost total de 5,5 milions, que s'emmarca dins de la categoria "adaptació al canvi climàtic" i que s'executarà entre el 2019 i el 2021.

També et pot interessar

stats