Un projecte de rehabilitació energètica tracta d'aïllar millor els edificis de la ciutat de València

Amb els nous materials, que milloraran l’aïllament de les vivendes, podran estalviar en la factura de llum i gas entre un 30% i un 40%

Edifici on s'està practicant la intervenció per millorar l'eficiència energètica / À Punt NTC

Un projecte de rehabilitació energètica tracta d'aïllar millor els edificis de la ciutat de València. El Cap i Casal té 410.000 vivendes i quasi la meitat, 200.000, tenen més de cinquanta anys. 

La rehabilitació energètica posada en marxa és de proporcions gegants: 16.000 metres quadrats de dues torres emblemàtiques de l'entrada nord de València,144 pisos i 18 altures a les quals se’ls està adherint un abric aïllant a base de suro de polietilé amb dues capes de morter i revestiment.  Silvia Bronchales, arquitecta responsable del projecte, assegura que aquesta intervenció “pot reduir la factura de llum i gas de cadascuna de les llars en un 30% o 40%”.

Una pistola tèrmica ha pogut comparar les diferències de temperatura i ha constatat que amb la rehabilitació hi ha una diferència de quatre graus centígrads. Un projecte europeu ha instal·lat sensors en 24 vivendes durant 18 mesos per a mesurar quins són realment els estalvis energètics, com es redueixen les factures de llum i de gas de les famílies i les condicions de confort”, explica Alejandro Gómez, tècnic de València clima i energia.

En total són dos milions d'euros d'inversió, 10.000 euros per immoble. També participa un altre projecte europeu que explicarà a professionals i altres comunitats de veïns tots els passos que han de fer.

També et pot interessar

stats