Un projecte pioner de l'Hospital de Manises permet a les persones cegues conéixer el rostre del seu futur bebé

A partir d'una ecografia de la setmana 32 de gestació, unes impressores 3D realitzen una escultura que reprodueix els seus trets.

El meu bebé 3D és una figura que es realitza a través de l'ecografia en tres dimensions de la setmana que fa 32 de gestació.
El meu bebé 3D és una figura que es realitza a través de l'ecografia en tres dimensions de la setmana que fa 32 de gestació.

L'Hospital de Manises ha posat en marxa un projecte pioner que permet a les persones amb poca capacitat visual o cegues poder sentir o tocar el rostre del futur bebé a través del sentit del tacte, mitjançant unes impressores 3D que, a partir d'una ecografia, trauen una miniescultura que en reprodueix els trets.

El meu bebé 3D és una figura que es realitza a través de l'ecografia en tres dimensions de la setmana que fa 32 de gestació, que pot reproduir amb fidelitat el rostre o les extremitats, en cas que la posició del fetus ho permeta.

Açò ha possibilitat que "persones cegues o amb poca capacitat visual puguen sentir les mateixes emocions que qualsevol mare o pare sent en veure una ecografia i tindre la primera imatge del seu fill", ha assenyalat Fernando Gil Raga, cap del Servei de Ginecologia de l'Hospital de Manises.

Per a aconseguir aquest objectiu, el Departament de Salut de Manises ha signat un conveni de col·laboració amb l'ONCE. El delegat territorial de l'ONCE a la Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel Jallas, ha expressat que "per a uns pares cecs, el moment de tocar el seu futur bebé és com tindre el món a les seues mans".

També et pot interessar

stats