Un professor de matemàtiques alacantí guanya el premi a millor docent d'Espanya

Els Premis Abanca 2019 guardonen Lluís Bonet i set docents valencians més per les metodologies d'ensenyament.

Lluís Bonet, el guanyador de la categoria de docent d'ESO i batxillerat, defén l'ús de la calculadora a l'aula
Lluís Bonet, el guanyador de la categoria de docent d'ESO i batxillerat, defén l'ús de la calculadora a l'aula / À Punt

El professor de matemàtiques de l'IES Mare Nostrum d'Alacant, Lluís Bonet, ha guanyat el Premi al millor docent de secundària i batxillerat d'Espanya en els prestigiosos Premis Educa Abanca 2019. Uns guardons que són com els Goya de l'educació i que valoren, entre altres coses, la formació del professorat, la transmissió de valors i coneixements, i la seua projecció social.

Bonet és professor des de fa 30 anys i considera, com ha explicat en Les notícies del matí, que les matemàtiques no poden quedar-se estancades "en les de fa 40 anys" i que han d'adaptar-se als nous temps. "No es pot continuar ensenyant unes matemàtiques basades en la teoria i el càlcul repetitiu", ha assegurat, i ha apuntat que han d'anar més encaminades a les ciències i la robòtica.

El guardonat ha desenvolupat un mètode innovador amb projectes basats en les tecnologies per a ensenyar matemàtiques, en el plantejament de problemes en xarxes socials i en la defensa de l'ús en classe de la calculadora. Així mateix, aposta per explicar unes matemàtiques que siguen útils i estiguen basades en la resolució de problemes que tenen a veure amb la vida real, de manera que l'alumnat estiga motivat i veja la utilitat d'aquesta assignatura.

Aprofitant que aquest dilluns pren possessió la ministra d'Educació, Isabel Celaá, el guanyador dels Premis Abanca de l'educació, demana que deixe d'estar prohibit l'ús de calculadores en classe per tal d'avançar en noves metodologies d'ensenyament.

Huit docents valencians premiats en total

Bonet, amb una puntuació de 98,7 punts sobre 100, és el guanyador absolut de la categoria d'ESO i batxillerat, però hi ha set docents valencians més que els Premis Educa Abanca situa com a millors d'Espanya en aquesta tercera edició.

En aquesta mateixa categoria es troba en el lloc deu del rànquing, Laura Borao Moreno, del CE Marni de València. La torrentina Esther Domingo es troba en sisé lloc però és professora en Maristas La Merced de Múrcia.

Destaca la presència valenciana també en la categoria d'educació primària. Francesc Vicent Nogales Sancho, del Col·legi Sant Enric de Quart de Poblet queda en segona posició. L'acompanya en quint lloc, Ana Isabel del Fresno Cortés, del CEIP Ausiàs March de la Vall d'Uixó.

En la categoria d'educació infantil, s'ha guardonat Paola de la Cruz Sánchez, del Dinoschool de Torrent, que es troba en segona posició. I en la sèptima, Cristina Parrondo Rueda, del CEIP Minerva de Paterna.

I per últim, en la categoria de formació professional els Premis Educa Abanca 2019 guardonen la valenciana Gemma Martín Paniego, de l’IES Salvador Gadea de València, que es col·loca en quart lloc del rànquing.

També et pot interessar

stats