Un professor de llengua de signes perd la plaça per la seua sordera

Els nous requisits inclouen un títol al qual no pot accedir per la seua discapacitat auditiva del 33%.

Un professor de llengua de signes perd la plaça per la seua sordera
Un professor de llengua de signes perd la plaça per la seua sordera

Un professor sord que feia dos anys que impartia classes en un col·legi públic del Real de Gandia ha perdut la plaça perquè els nous requisits establits per al lloc de treball inclouen el títol de llengua de signes, al qual no pot accedir per la seua discapacitat auditiva del 33%.

Miguel Ángel Cuevas, qui ha assegurat sentir-se “discriminat i decebut”, ha reclamat la readmissió i l'adequació dels requisits “per a tindre igualtat d'oportunitats”. Segons ha explicat, ha sigut instructor durant la fase de pràctiques dels alumnes que es preparen per a traure's un títol al qual no té accés.

Fesord-CV i CNSE ho han condemnat i han lamentat que la conselleria "li exigisca la titulació d'intèrpret de llengua de signes obviant la seua titulació acadèmica i la seua contrastada experiència com a especialista". La presidenta de CNSE, Concha Díaz, ha afirmat que "en negar la presència de professionals sords a les aules, s'està passant per damunt de normatives estatals i internacionals, i s'estan vulnerant els nostres drets lingüístics".

Amb el suport d'associacions i sindicats, Cuevas ha presentat davant de la Conselleria d'Educació un recurs perquè avalue la situació. Fonts citades per Efe han assegurat que Funció Pública no pot crear una borsa de treball si no hi ha una titulació vinculada i, per tant, era “necessari indicar la titulació habilitant”.

En aquest sentit, han explicat que Cuevas té “un títol no reglat que no és vàlid per a formar part d'una borsa de treball del grup B”, ja que no és una titulació oficial.

També et pot interessar

stats