Un professor de grec que no en sap: una substitució d’Educació enfada l’alumnat de l'institut de Montserrat

El docent, llicenciat en Filologia Hispànica, va assegurar als estudiants que no tenia cap coneixement de la matèria 

Un professor de grec que no sap grec: una substitució d’Educació enfada l’alumnat de l'Institut de Montserrat / À Punt NTC

Un professor de grec que no en sap. És el que s'han trobat els alumnes de batxillerat d'Humanitats de l'institut de Montserrat, a la Ribera Alta. En arribar el primer dia a classe, el professor, llicenciat en Filologia Hispànica, els va assegurar que no tenia cap coneixement de la matèria que anava a impartir en secundària i batxillerat.

Les mares dels alumnes s’han mobilitzat i han demanat explicacions a l'inspector de zona i a la Conselleria d’Educació, a través d'un escrit. Critiquen que els estudiants no estaran ben preparats de cara a les PAU. “És com si crides a un fontaner i et ve un pintor. Són dos especialistes, però no tenen res a veure”, manifesta una de les mares. 

Segons fonts consultades de la conselleria que dirigeix Raquel Tamarit, la plaça està coberta i ben coberta. El professor està habilitat en llatí i pertany a la borsa de treball de cultura clàssica, una espècie de calaix de sastre on caben tots els llicenciats de l'àrea d'Humanitats, tot i que no sàpiguen grec.

Les associacions de professorat de grec i llatí critiquen que no és un cas aïllat, ja que hi ha més de vint casos en diferents instituts del territori valencià. I diuen que les matèries clàssiques no estan en igualtat de condicions. De moment, una altra professora del centre intentarà ajudar els joves.

També et pot interessar