Com saber si un producte és saludable?

Un grup d’emprenedors valencians dissenya una app que tradueix la informació nutricional dels aliments.

Com saber si un producte és saludable?
Com saber si un producte és saludable?

Un grup de joves emprenedors ha creat una aplicació per a entendre les etiquetes dels productes. Es diu Trazable i pretén traduir la informació nutricional dels aliments, de manera que qualsevol usuari o usuària quan vaja a comprar decidisca conscientment allò que posa en la cistella. La idea va sorgir arran necessitats personals dels seus creadors, que volien alimentar-se bé però no sabien traduir les etiquetes.

“Quan l’obris, el que fas és escanejar amb el mòbil el codi de barres de l’aliment i donem el Nutriscore, que és un semàfor nutricional que t’indica l’equilibri nutricional”, assenyala Pablo Rodrigo, director de negoci del projecte. D’aquesta manera, apareix un codi de colors que va de l’A a l’E, de major a menor equilibri nutricional, una informació molt visual perquè els consumidors sàpiguen què és allò que estan comprant.

L’app tradueix dades com ara el percentatge de proteïnes o de greixos saturats. De moment hi ha tres mil productes en la base de dades i la idea és anar incorporant cada vegada més informació, perquè siga el més completa possible. El següent pas, rastrejar el producte des de l’origen. “La idea és que es veja un mapa amb el procés que ha seguit l’aliment, les seues diferents etapes i els actors que hi han participat”, comenta Rodrigo.

Talent 100% valencià

El projecte va començar fa poc més d’un any i està en creixement en l’acceleradora Lanzadera, a València. Trazable el formen tres valencians emprenedors. A més de Pablo Rodrigo, que és l’encarregat de la part de negoci, participen Lucas Salinas i Pablo Gijón en la part tècnica, com a desenvolupadors de programari. L’app ja està disponible en Android i la idea és que en pocs dies també estiga en iOS. El seu web és trazable.io.

També et pot interessar

stats