Un policia local d'Alacant s’enfronta a 6 anys d'inhabilitació per negar-se a dur mascareta

El consistori va obrir un expedient informatiu el mes de desembre passat i ara l'agent ha rebut dues propostes de sanció.

Un policia porta mascareta en el seu torn de treball
Un policia porta mascareta en el seu torn de treball

L'Ajuntament d'Alacant ha notificat el plec de càrrecs a l'agent de la Policia Local del torn de nit que es negava a portar mascareta durant la seua jornada laboral i en el qual l'instructor de l'expedient proposa fins a sis anys de suspensió d'ocupació i sou per una falta molt greu.

El consistori va obrir un expedient informatiu el mes de desembre passat a l'agent per negar-se a portar mascareta. Ara, li ha arribat la proposta de l'instructor, que el mateix membre de la Policia Local ha confirmat en un vídeo publicat en una xarxa social. Ara, el policia disposa d'un període de 10 dies per a presentar al·legacions.

Segons explica l'agent, ha rebut la notificació de dues propostes de sanció: una de molt greu, que contempla la suspensió de funcions per un període entre tres mesos i un dia i fins a un màxim de sis anys, i una altra de greu, en la qual la proposta de suspensió oscil·la entre cinc dies i un màxim de tres mesos.

“Sis anys per no posar-me la mascareta, ja ho teniu clar, sigueu bons perquè després us poden posar això. Si em posen sis anys per la mascareta ja em torne boig”, afirma l'agent en el vídeo. El policia ha indicat, també, que és l’“únic borinot que està donant la cara” i ha criticat els seus companys per “deixar-lo caure” per alguna cosa que “hauria d'estar fent també la resta: merda per a tots, no teniu vergonya”.

“No hi ha por, si em posen sis anys tornaré per a la jubilació”, expressa. L'agent ha participat de manera activa en manifestacions negacionistes i ha penjat diversos vídeos en xarxes socials amb afirmacions com “la Covid no existeix”.

També et pot interessar

stats