Un policia fora de servei salva la vida d'una xiqueta de dos anys amb la maniobra de Heimlich

La xiqueta s'havia ennuegat amb un tros de menjar en un restaurant quan la família celebrava el seu aniversari

En vídeo, la seqüència completa en què l'agent salva la vida de la menor amb la maniobra d'Heimlich / À Punt NTC

Un agent de la Policia Nacional fora de servei destinat a la Comunitat Valenciana ha salvat la vida a una xiqueta de dos anys que s'havia ennuegat amb un tros de menjar durant la festa del seu aniversari. Els fets, que s'han conegut este divendres, van passar a mitjan juny al restaurant d'una àrea de descans en les proximitats de Terol. En sentir els crits de la família i adonar-se que la menor no podia respirar i començava a posar-se blava, el policia —l'home amb la samarreta blava en les imatges de vídeo que acompanyes esta informació— s'hi va acostar, la va agarrar amb força per l'esquena i li va practicar la maniobra de Heimlich. L'acció va permetre que la xiqueta expulsara el tros de menjar i començara a respirar.

Posteriorment, va avisar l'112 perquè personal sanitari exploraren la menuda, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, que atribueix a la "gran determinació" de l'agent el fet que la xiqueta conserve la vida.

Per a aplicar la maniobra d'Heimlich, el policia va agafar la menor per l'esquena i va exercir-li pressió sobre l'abdomen, a l'altura de la boca de l'estómac. Va ser en el segon intent, quan va aconseguir que la xiqueta l'expulsara el tros d'aliment que li obstruïa les vies respiratòries.

També et pot interessar

stats