Un pesquer de Santa Pola, "abandonat" a Líbia després d'arreplegar 12 migrants

La Marina Mercant encara no ha autoritzat un port d'ancoratge perquè desembarque el vaixell.

Interior de l'embarcació Nuestra Madre Loreto

El pesquer Nuestra Madre Loreto, amb base a Santa Pola (Baix Vinalopó), està "abandonat a la sort" en aigües internacionals pròximes a Líbia després que dijous arreplegà 12 migrants de dues pasteres que va interceptar una patrullera d'aquest país africà. Es troba a cinc dies de navegació d'Espanya i, de moment, ni Itàlia, ni Malta, que són els dos països més pròxims, no han autoritzat l'atracament del pesquer.   

A hores d'ara el pesquer està a l'espera que el cònsul de Líbia deixe entrar els migrants en el país africà. Eixa és l'esperança, com explica Àngel Luchoro, patró major de la Confraria de Pescadors de Santa Pola. "Necessitem que ens donen una solució, que vinga un vaixel militar a arreplegar els migrants" ha demanat patró del pesquer, Pascual Durà, en declaracions a À Punt NTC.   

Bloquejats des de dijous

El pare de Pascual, José Durà, és l'armador del vaixell afectat on ara treballa el seu fill. Segons relata, els fets van passar vora les 20:00 h de dijous, quan una patrullera líbia localitzà dues pasteres prop del pesquer. L'embarcació africana va arreplegar les persones migrants i va deixar-ne 12 més al Nuestra Madre Loreto. Després es dirigí a la costa amb la resta i "ara tot el món mira cap a un altre costat", lamenta Durà. 

Segons conta, Salvament Marítim ja ha comunicat els fets a la Marina Mercant, que és la responsable d'autoritzar i concretar un port d'ancoratge per al desembarcament d'aquestes persones. Junt amb el pesquer hi ha el vaixell Open Arms de l'ONG Proactiva però, d'acord amb el relat de Pedro Hernández, director gerent de la Cooperativa de Pescadors de Carboneras (Almeria), Carbopesca, la Marina Mercant no autoritza fer un transbordament. 

Fonts de Proactiva confirmen que el contacte de l'Open Arms amb la tripulació del pesquer santapoler ha sigut continu i que, fins i tot, un equip mèdic ha pujat al Nuestra Madre Loreto per a comprovar l'estat dels migrants. L'embarcació de Proactiva lamenta que encara no han rebut cap instrucció per a traslladar el pesquer al port de més prop i alerta que en les pròximes hores vindrà "un temporal molt gran". 

També et pot interessar

stats