Un perit del cas Palau diu que els comptes de Patrocini i Viva Europa reflecteixen 157.000 euros de pèrdues

Un altre perit assegura que entre les despeses no consta cap retribució als consellers i ha asseverat que les pèrdues de la societat van ser finançades amb el capital dels socis.

Juí del cas Palau a la Ciutat de la Justícia de València
Juí del cas Palau a la Ciutat de la Justícia de València / Europa Press

Un perit del cas Palau ha destapat que els comptes de la societat Patrocini, creada per a externalitzar la recerca de patrocinis al Palau de les Arts de València, i Viva Europa reflecteixen 157.682 euros de pèrdues en cinc anys, des de 2008 a 2012.

El testimoni, proposat per la defensa del conseller delegat de Patrocini, Joaquín Maldonado, ha comparegut en el juí que té lloc en l’Audiència de València per un presumpte desfalc en el Palau contra l’exdirector financer Ernesto Moreno. També estan acusats Maldonado; el president del consell d’administració de Patrocini, José Antonio Noguera Puchol; i l’excónsul de França a València i administrador de la societat Radcliffe –mercantil que actuava d’intermediària en les contractacions–, Pablo Broseta.

En la declaració, ha assenyalat que després d’analitzar els comptes de Patrocini i dels esdeveniments de Viva Europa, en aquest període es van efectuar pagaments per valor de 630.548 euros. Aquests es van sufragar, d’una banda, a través de les factures emeses per Patrocini a la fundació del Palau i, d’altra, amb una subvenció de 5.000 euros i desemborsaments dels socis per un total de 180.000 euros.

El perit ha indicat que pràcticament l’única activitat que va tindre Patrocini va ser l’organització dels esdeveniments de Viva Europa, que va suposar el 90% dels ingressos. La resta va ser per la captació dels patrocinadors, ha exposat.

Neguen la retribució a consellers

En la sessió ha declarat un altre perit, proposat per la defensa de Noguera, que ha manifestat que “tots” els moviments bancaris estudiats “quadraven amb l'activitat de les mercantils”. Així mateix, ha afirmat que entre les despeses de Patrocini es troben, no sols els derivats de contractar amb altres societats, sinó els mitjans propis com a personal o lloguer d’un local. “D’ací hem confirmat que tenien persones i mitjans productius a la seua disposició”, ha afegit.

També ha assenyalat que entre les despeses no consta cap retribució als consellers i ha afirmat que les pèrdues de la societat van ser finançades amb el capital que van aportar els socis.

També et pot interessar