Un pas de vianants 3D per reduir la velocitat

La innovadora iniciativa es troba en fase de proves al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real.

Un pas de vianants 3D per reduir la velocitat
Un pas de vianants 3D per reduir la velocitat

Vila-real vol reduir la velocitat dels vehicles que circulen pels seus carrers, amb passos de vianants 3D. La innovadora iniciativa es troba en fase de proves al Centre de Congressos, Fires i Trobades i els pròxims dies serà una realitat davant de la biblioteca del municipi.

L'objectiu d'aquesta mesura és cridar l'atenció dels conductors per tal que reduïsquen la velocitat quan arriben a un d'aquests passos de zebra que, ara per ara, obliguen els vianants a afanyar-se, com si volaren. Vila-real és el primer municipi d'Espanya que experimentarà la sensació 3D al carrer. Vianants d'altres ciutats a Suïssa i Xile ja han provat aquesta iniciativa.

Els passos de vianants 3D s'experimenten després d'escoltar els veïns de Vila-real, que reclamaven la reducció de la velocitat dels conductors davant d'aquests passos i l'eliminació dels ressaltats, que perjudiquen els vehicles.

El municipi de la Plana Baixa vol convertir-se en un banc de proves que aplique la innovació a la millora de la qualitat de vida del veïnat. Ara, els passos per a vianants 3D se sumen a altres iniciatives com ara la pintura especial per a esborrar grafits o sistemes per a evitar els orins animal a les façanes i als espais públics.

També et pot interessar

stats