Un pare perd la custòdia compartida del seu fill per deixar-lo amb els seus avis

"Les funcions que corresponen al pare són de compliment obligatori", recorda la sentència.

"Les funcions que corresponen al pare són de compliment obligatori", recorda la sentència | Pixabay
"Les funcions que corresponen al pare són de compliment obligatori", recorda la sentència | Pixabay

Un home ha perdut la custòdia compartida del seu fill per deixar-lo a càrrec dels avis paterns, segons ha sentenciat l'Audiència Provincial de la Corunya, ja que "les funcions que li corresponen al pare són de compliment obligatori".

"Una cosa és que en casos puntuals puga veure's obligat a demanar ajuda als aivs del menor per a tindre’n cura, però no que siguen aquests els que cuiden i s'encarreguen directament del net, ja que les funcions que corresponen al pare són de compliment obligatori sense que se’l puga exonerar-se de les seues obligacions per considerar que el menor està ben atés pels iaios", argumenta la sentència.

Segons el tribunal, encara que no es posa en dubte que els avis cuiden bé el xiquet, és el pare el que "ha de complir les seues obligacions i, en el cas que es jutja, no ho fa".

Entre altres incompliments, cita que no ha anat al centre escolar del menor per a autoritzar un suport individualitzat d'audició i llenguatge, a causa de les seues necessitats educatives específiques, un tractament que va establir el departament d'orientació del col·legi.

L'Audiència considera també "correctes" les mesures adoptades pel jutge d'instància sobre l'atribució de la custòdia a la mare amb l’establiment d’un règim de visites, un quadre de vacances i l'obligació d'abonar a la mare 200 euros mensuals en concepte de pensió per aliments.

La resolució desestima el recurs presentat pel pare contra la sentència dictada al juliol del 2018 pel jutjat de violència sobre la dona número 1 de la Corunya.

El fallo desestima el recurs interposat pel pare contra la sentència dictada al juliol de 2018 pel jutjat de violència sobre la dona número 1 de la Corunya.

També et pot interessar

stats