Un panettone valencià aconsegueix l'or a Itàlia com el millor del món

L'empresa d'Alboraia Fartons Polo s'ha alçat a Roma amb el màxim reconeixement en un concurs amb més de 300 participants.

El panettone Polo, premiat com el millor del món
El panettone Polo, premiat com el millor del món / Fartons Polo

L'empresa valenciana Fartons Polo s'ha alçat amb la Categoria Or en el II Campionat Internacional del Millor Panettone del Món celebrat a Itàlia. Per primera vegada, un espanyol aconsegueix el màxim reconeixement en aquest certamen mundial. El concurs, organitzat per la Federació Italiana de Pastisseria, Gelats i Xocolate, és el reconeixement més gran a aquest dolç d'origen milanés amb més de 300 participants de tot el món.

Aquesta empresa d'Alboraia fa més d'una dècada que elabora panettones, tant en la seua versió clàssica com amb llavors de xocolate. Anys d'experiència però també de formació i aprenentatge a través de cursos amb mestres pastissers de diversos països fins a perfeccionar la seua tècnica. El panettone Polo es pot trobar en el seu web i en la parada de La Huertana 1960 al Mercat Central de València.

El panettone premiat va començar a forjar-se a l'estiu de 2019. "Ens embarquem amb molta il·lusió en la creació d'un panettone artesà amb massa mare d'elaboració pròpia, fresca i alimentada durant tot l'any", afirmen els seus artesans, que van decidir presentar-se a "algun concurs d'elevat reconeixement".

El jurat ha valorat l'olor, el tall, la textura i la qualitat de les matèries primeres triades, així com la presentació i la comunicació. El secret, els processos i la mescla dels ingredients: farina de blat, mantega, sucre, panses, aigua, rovell d'ou, massa mare fresca, taronja confitada, llet fresca, mel, sal, ratlladures de taronja i de llima, vainilla de Tahití, nata i maizena. Per a la decoració, avellanes, ametles, sucre, clara d'ou i farina de dacsa.

Tres-cents pastissers procedents d'Itàlia, però també de la Xina, el Japó, els EUA, França, el Marroc i Espanya, es van donar cita en la segona edició d'aquesta competició a la Cinecittà Word de Roma on només els cent millors van passar a la final. Aquesta prova persegueix cada any valorar i difondre la cultura del món del dolç, des de la pastisseria fins al disseny de dolços, xocolates i gelats en tres vessants: clàssic, innovador i decoratiu.

També et pot interessar

stats