Un pacient greu i 23 contagis a tot Espanya

Un dels dos casos diagnosticats a Madrid, un home de 77 anys, està ingressat a la Unitat de Cures Intensives.

VÍDEO | Un pacient greu i 23 contagis a tot Espanya

Dotze nous casos de pacients diagnosticats amb coronavirus aquest dijous, entre ells els sis nous contagis de la Comunitat Valenciana, han elevat a vint-i-tres la xifra total d'hospitalitzats a Espanya.

Els últims que s'han conegut han sigut el d'un jove de Segòvia que ha tornat fa poc d'Itàlia i el d'un enginyer iranià que treballa en una empresa de Valladolid. Són els dos primers casos confirmats de coronavirus a Castella i Lleó.

El Ministeri de Sanitat ha confirmat també dos positius pel Covid-19 a la Comunitat de Madrid en persones que no han viatjat a l'estranger i sobre les quals, en principi, no s'ha pogut establir un vincle epidemiològic amb l'exterior. Serien casos semblants al de Sevilla. Els dos pacients estan ingressats en mòduls aïllats a l'Hospital de Torrejón. Un és un home de 77 anys, amb patologies prèvies, en estat greu a l'UCI del centre.

D'altra banda, el govern català ha confirmat un tercer cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'una dona de 22 anys de Tenerife, que va estar a Milà entre el 19 i el 25 de febrer, dia que va viatjar a Barcelona. També aquest dijous s’ha confirmat el segon cas de Covid-19 a la Comunitat Valenciana: un periodista de 44 anys que va viatjar a Milà per a cobrir el partit entre l’Atalanta i el València.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha explicat que el Ministeri manté oberta una investigació per a determinar la traçabilitat dels contagis de Madrid a fi de determinar la possibilitat d'un contagi local i, per tant, la possibilitat que el coronavirus estiga circulant a Espanya. 

Accions per a possibles escenaris de contagi

Simón ha avançat que el Ministeri de Sanitat està dissenyant accions per a possibles escenaris de contagi, per als quals adaptaria els protocols preventius que ja s'han dissenyat per a altres epidèmies.

Segons les últimes informacions facilitades per Simón, el coronavirus evoluciona de manera favorable a la Xina, però està creixent a Corea del Sud i l'Iran. Sanitat sospita que l'extensió del microorganisme a aquest segon país és més alta del que s'ha notificat per la correlació entre els diagnòstics positius i el nombre de víctimes mortals.

Recullen signatures per a denunciar el desproveïment de màscares

Daniel Follente, pare d'un xiquet de quatre anys trasplantat de fetge i immunodeprimit, ha iniciat una recollida de signatures per a demanar que es garantisca el subministrament de màscares per al seu fill i altres pacients “que sí que les necessiten”.

Així mateix, demana que s'envie a la ciutadania “els missatges correctes sobre el coronavirus”. De fet, assegura que “hi ha gent que s'està emportant màscares en massa pels missatges de por dels mitjans”, la qual cosa està deixant les farmàcies “desabastides”.

També et pot interessar

stats