Un operatiu especial es desplega a la Devesa del Saler per a previndre i lluitar contra els incendis

Controls aleatoris, agents d’incògnit i vigilància intensiva de patrulles i helicòpters per a esclarir com es van produir els focs intencionats

desplegament extraordinari de cossos de seguretat a la devesa del Saler

La Devesa del Saler, a València, ha sigut l’escenari durant el cap de setmana d’un desplegament extraordinari de cossos de seguretat que ha tingut com a objectiu evitar incendis en la zona i esclarir més detalls sobre els diferents conats i focs intencionats que hi han tingut lloc des d’aquest estiu. 

L’operatiu especial, que reforça l'operatiu regular que continua investigant l'incendi que es va declarar el passat dissabte 21 d’octubre, ha inclòs controls aleatoris a les carreteres i patrulles, helicòpters i, fins i tot, agents d'incògnit. Els registres i controls han provocat diverses retencions en les carreteres de la zona. 

Diferents comandaments del Seprona i del Grup d'Operatius Especials (Goes) de la Policia Nacional han col·laborat en aquesta operació, que la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, va definir com "acció reactiva" sobre el terreny en la línia de "la prevenció i el control". Marc Curtido Subirats, comandant de la companyia de Paiporta de la Guàrdia Civil ha explicat als micròfons d’À Punt que els equips s'han organitzat “en torns d’entre 25 i 40 components”, que han treballat intensament per tal d'“esclarir possibles autors” dels incendis de la devesa. 

Un home de 59 anys va ser detingut el passat dimecres a la nit com a responsable de la crema de 15 hectàrees de massa forestal del Saler en l’incendi del cap de setmana passat. Segons declaracions de la Guàrdia Civil, però, la investigació seguia en curs per a esclarir si el detingut estava també vinculat als incendis anteriors que es van registrar al paratge durant l’estiu. 

També et pot interessar

stats