Un nou retard posposa a l'1 d'abril l'ampliació del permís de paternitat

Malgrat que la norma s'ha publicat en el BOE aquest dijous, encara s'han de preparar els sistemes informàtics.

Un nou retard posposa a l\'1 d\'abril l\'ampliació del permís de paternitat
Un nou retard posposa a l'1 d'abril l'ampliació del permís de paternitat

El reial decret llei de mesures urgents per a garantir la igualtat de tracte entre dones i homes en l'ocupació entrarà en vigor demà divendres, però la iniciativa estrela, l'ampliació del permís de paternitat a huit setmanes, es congelarà fins a l'1 d'abril. 

El decret, que aquest dijous publica el Butlletí Oficial de l'Estat inclou una disposició final amb tres excepcions, una de les quals afecta la pausa per paternitat. El govern espanyol justifica l'ajornament en la necessitat d'acabar d'habilitar el sistema informàtic i canviar en els formularis el concepte de "permís de maternitat" pel de "permís per naixements".

El permís acumula així un nou retard, després que la modificació d'una errada tècnica en el text obligara a retardar un parell de dies la publicació en el BOE. S'estima que només aquesta equivocació hauria perjudicat 4.000 progenitors, un nombre que ara creixerà exponencialment fins a l'1 d'abril. 

Equiparació amb el permís de maternitat el 2021 

Amb tot, arribada la primavera els pares començaran a gaudir de l'ampliació del permís de paternitat fins a les huit setmanes. El decret llei planifica l'extensió progressiva del dret a 12 setmanes el 2020, i a 16 el 2021, quan arribaria a l'equiparació total amb el de maternitat. 

La pròrroga no afecta altres mesures del decret, com la recuperació de les cotitzacions socials per a les persones cuidadores de dependents o l'obligació d'elaborar plans d'igualtat per a les empreses de més de 50 treballadors i treballadores, entre altres mesures. 

També et pot interessar

stats