Un nou pou acabarà el desabastiment d'aigua de Vilafranca i Benassal

La troballa garanteix el futur de la ramaderia, el turisme i principalment la indústria del tèxtil.

Després de sondejar fins a 1.000 metres, hi han trobat el pou de les Llargueres
Després de sondejar fins a 1.000 metres, hi han trobat el pou de les Llargueres

Després dels greus problemes de desabastiment d'aigua que ha patit el veïnat de les localitats de Vilafranca i Benassal (Alt Maestrat), haver trobat un nou pou suposa que arriba la tranquil·litat a la zona, que veia perillar la ramaderia, el turisme i el desenvolupament de la indústria tèxtil.

Com assegura l'alcalde de Vilafranca, Òscar Tena, acaben així "anys d'estar preocupats" per la manca d'un element tan elemental com és l'aigua. A més, l'alcaldessa de Benassal, María Luz Monterde, ha explicat la importància de l'arribada de l'aigua, també, per a frenar el despoblament.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat les obres d'adequació del pou i ha ressaltat la necessitat de l'aigua "perquè hi haja qualsevol tipus d'assentament poblacional".

Després de sondejar fins a 1.000 metres han trobat aquest pou, el de les Llargueres, que abastirà vora els 3.500 habitants i també l'empresa tèxtil Marie Claire, el principal motor econòmic de la comarca, on la manca d'aigua posava en risc 600 llocs de treball.

Amb una inversió del voltant d'un milió d'euros i en un termini que s'espera que no supere els dos mesos, el pou estarà connectat a la xarxa d'aigua que abasteix Vilafranca i Benassal.

També et pot interessar

stats