Un nou pla estratègic per a planificar el futur dels cítrics

La Generalitat promocionarà el consum de cítrics i ampliarà les missions comercials per a obrir nous mercats.

Un nou pla estratègic per a planificar el futur dels cítrics
Un nou pla estratègic per a planificar el futur dels cítrics

La Generalitat, juntament amb la interprofessional citrícola espanyola Intercitrus, impulsarà la taronja a la Unió Europea a través d'un pla estratègic per a la reconversió citrícola que permeta planificar el futur de la producció valenciana amb un període mínim de 15 anys.

Aquest és l'acord al qual s'ha arribat en la reunió sobre la situació actual del sector citrícola, a la qual han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, i la patronal.

A més del pla estratègic, el Consell ha destacat que ampliarà les missions comercials, que se seleccionaran conjuntament amb el sector, per a obrir nous mercats per a la taronja, i també donarà suport a la presència dels cítrics a Brussel·les amb la incorporació de més personal a l'oficina que hi ha instal·lada.

En col·laboració amb altres institucions agràries, també ha assegurat que farà de grup de pressió permanent en matèria de comerç internacional i, com ha assenyalat la Generalitat, es desplegarà una campanya de promoció del consum de cítrics en l'àmbit estatal i internacional.

Canvis en les ajudes

En relació amb les ajudes, com han avançat des del Consell, s'estudia la posada en marxa de mínims que suposen fins a 15.000 mil euros per llaurador que demostre la caiguda d'ingressos per raons meteorològiques o comercials, i es durà a terme un altre estudi sobre l'establiment d'una línia d'ajudes per a la recuperació d'arbratge afectat a les parcel·les inundades per les pluges d'aquesta tardor.

A més, l'Institut Valencià de Finances també disposarà d'una plataforma per a bonificar préstecs.

També et pot interessar

stats