Un nou model d'atenció residencial per a persones majors

Durant dos anys la Generalitat subvencionarà un total de 2.087 places de residència i centres de dia a la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | Un nou model d\'atenció residencial per a persones majors

Aquest dimecres s'ha formalitzat el concert social per a centres de persones majors entre la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i les residències de la tercera edat. Des d'ara s'aplicarà un nou model d'atenció residencial. Durant dos anys la Generalitat subvencionarà un total de 2.087 places de residència i centres de dia a la Comunitat Valenciana. 

Amb aquestes signatures es culmina un procés de concert social amb entitats sense ànim de lucre que gestionen centres residencials de persones majors. D'aquesta manera es garanteix l'estabilitat financera, s'evita la burocratització de subvencions i es prioritza l'atenció personalitzada. La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha explicat que aquest nou model permetrà cuidar amb dignitat aquelles persones majors que ja no tenen autonomia suficient per a viure a soles.  

Aquest model es caracteritza per l'atenció centrada en la persona i garanteix els drets individuals en situacions de dependència. Així mateix, també  preveu, com a noves mesures, fomentar la incorporació de mòduls de malalties neurodegeneratives.

També et pot interessar

stats