Un nou brot a la presó de Picassent deixa vint treballadors i cinc interns positius

Els contagis provenen de dos brots diferents registrats en el mòdul d'ingressos i el mòdul 23 de la Unitat de Preventius

Imatge d'arxiu de la presó de Picassent
Imatge d'arxiu de la presó de Picassent / Europa Press

La nova onada de la covid-19 també ha arribat a la presó de Picassent, on 20 treballadors i cinc interns han donat positiu segons han informat des d'Institucions Penitenciàries.

A més, hi ha 99 interns confinats —94 d'un mateix mòdul— i dos funcionaris sospitosos amb simptomatologia lleu.

Acaip-UGT ha indicat en un comunicat que aquests contagis provenen de dos brots diferents registrats al centre. El primer es va detectar dijous, 23 de desembre, en el mòdul d'ingressos de la Unitat de Preventius. El segon, el dia de Nadal, en el mòdul 23 de la mateixa unitat.

La majoria d'interns del mòdul d'ingressos havien rebut en les últimes setmanes la dosi addicional de vacuna, ja que la primera que se'ls havia posat era la monodosi de Janssen. L'altre departament és un dels que té un menor percentatge d'interns amb la pauta completa, en un primer moment alguns havien rebutjat la vacunació, encara que en les últimes setmanes l'havien iniciada.

Acaip ha advertit que aquesta situació ha fet que, a més de suprimir les comunicacions 'vis a vis' dels interns, es tornen a suspendre els permisos d'eixida i la resta d'eixides programades i les activitats nadalenques encara pendents de fer-se.

Respecte als treballadors, més del 98% cent de la plantilla va rebre en el seu moment les dues dosis d'AstraZeneca, i en aquests moments estan a l'espera de veure com es concretarà l'administració de la dosi addicional.

El sindicat ha indicat que aquest nou brot sanitari a la presó es produeix amb només tres metges actius en el centre, "quan hauria d'haver-hi 21".

També et pot interessar

stats