Un nou assassinat masclista situa en 39 les dones mortes el 2019

El nom de la dona assassinada constava en la llista VioGen que valora el risc de les víctimes de violència masclista.

Un nou assassinat masclista situa en 39 les dones mortes el 2019
Un nou assassinat masclista situa en 39 les dones mortes el 2019

La delegació del govern per a la Violència de Gènere, ha confirmat un nou assassinat masclista. Una dona ha sigut assassinada a Madrid. Amb ella ja són 39 les dones assassinades per les seues parelles o exparelles enguany, 1.014 des del 2003.

El cadàver de la dona va ser trobat aquest divendres en un edifici del barri de Tetuán. Presentava colps i ferides d'arma blanca. Segons les primeres informacions, el presumpte assassí, la parella de la víctima, hauria telefonat a un amic per a dir-li que havia mort la seua companya i per a demanar-li ajuda per a desfer-se del cadàver. Va ser aquest home el que va alertar la policia.

La dona tenia 49 anys i el seu nom constava en Viogen, el sistema de seguiment integral dels casos de violència masclista en què es valora el risc de les víctimes, després d'una agressió al novembre del 2018, observada per una patrulla de la policia. Ara bé, no hi havia cap denúncia ni s'havia sol·licitat orde de protecció.

La víctima tenia un fill menor d'edat, segons informa la delegació del govern. Ja són, per tant, 28, els menors que s'han quedat orfes com a conseqüència dels assassinats de les mares.

Tres dies de dol

L'Ajuntament de Madrid ha decretat tres dies de dol oficial i un minut de silenci dilluns a les onze del matí a les dependències municipals. L'alcalde, José Luis Martínez-Almeida, ha expressat en el seu compte de Twitter el reu "rebuig i condemna" per aquest nou cas de violència masclista. També la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

També et pot interessar

stats