Un mural homenatja Margarida Borràs, la primera valenciana víctima mortal de transfòbia

L’artista Marcos Chelo i l’equip d’Okuda realitza aquesta activitat a València dins del festival Intramurs

El mural homenatge a Margarida Borràs a la ciutat de València
El mural homenatge a Margarida Borràs a la ciutat de València / Frederic Ferri

El festival d'art contemporani Intramurs ha encetat aquesta setmana un mural homenatge a Margarida Borràs a la ciutat de València amb la col·laboració de la campanya Ciutat Vella Viva. 

Borràs és la primera dona trans valenciana executada al Regne de València per la seua identitat de gènere, segons els registres oficials, i va ser penjada el 28 de juliol de 1460 a la plaça del Mercat de València.

L’artista Marcos Chelo i l’equip d’Okuda van començar a pintar l’obra aquest dimecres a la cantonada del carrer Moro Zeid amb el carrer Murillo, a escassos metres d’on es va produir el transcidi, conseqüència de la violència estructural contra les persones amb una identitat de gènere diferent de l'assignada en nàixer. 

Margarida Borràs s’ha convertit en una icona LGTBI i el col·lectiu Lambda fa 25 anys que entrega uns premis amb el seu nom, que reconeixen la trajectòria pública de persones o entitats compromeses amb la defensa de la diversitat sexual, de gènere i familiar. 

El 17 de maig de 2017, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, es va col·locar a la plaça del Mercat de València una placa en memòria de Borràs i de totes les víctimes de la LGTBI-fòbia.

Placa homenatge a Margarida Borràs a la plaça del Mercat de València
Placa homenatge a Margarida Borràs a la plaça del Mercat de València / Enralca (Viquipèdia)

També et pot interessar

stats