Un mort per legionel·losi i dos afectats més a Vila-real

Segons els primers indicis, els afectats no tenen connexió ni un motiu comú de contagi.

Els casos s'han registrat a l'hospital de la Plana.
Els casos s'han registrat a l'hospital de la Plana.

Almenys tres persones han estat afectades en poc temps, des del passat 4 d'agost, per la legionel·losi a l'hospital de la Plana de Vila-real, una d'elles ha resultat morta. Així ho ha informat la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, que ha confirmat també que les tres son veïnes de la mateixa localitat.

L'ajuntament ja ha activat tots els protocols sanitaris establits per la Subdirecció General d'Epidemiologia, alhora que investiga les possibles fonts de contagi.

Com ha declarat l'alcalde, José Benlloch, "tot i que no hi ha una connexió entre els afectats ni un motiu comú de contagi, la coincidència en el breu espai de temps ens ha portat a prendre mesures especials".

Entre aquestes mesures hi ha la hipercloració de la xarxa d'aigua potable, el tall de l'aigua a les fonts ornamentals o el rec i neteja dels carrers amb aigua de boca.

 

La legionel·la es reprodueix dins dels sistemes d'aigua i és prou resistent als nivells de clor de l'aigua potable. Es troba a espais d'aigües naturals i també a llocs com ara torres de refrigeració, balnearis, fonts d'aigua exteriors i interiors o dutxes, que representen la principal font de la malaltia per als éssers humans.

Les persones infectades per aquest bacteri presenten quadres clínics que inclouen febra, calfreds i tos, que pot ser seca o amb moc; i alguns pacients tenen, fins i tot, dolor muscular, mal de cap, cansament, pèrdua de gana i, ocasionalment, diarrea.

També et pot interessar

stats