Un mort i cinc persones desaparegudes pel temporal a Catalunya

Continuen actius els dispositius de cerca de dues persones desaparegudes al municipi de Vilaverd i tres més a l'Espluga de Francolí.

Foto de portada: Un helicòpter treballa en les tasques de cerca de les dues persones desaparegudes a L'Espluga de Francolí

Un mort i cinc persones desaparegudes és el balanç que han deixat les pluges torrencials a Catalunya aquesta matinada. El conseller d’Interior català, Miquel Buch, ha assegurat que continuen actius els dispositius per a localitzar les cinc persones desaparegudes, totes a la zona del riu Francolí.

Fins ara, els equips de rescat han trobat el cadàver d’un home que ha sigut arrossegat per l’aigua a Arenys de Munt, al Maresme, després d’eixir de casa per a tractar de retirar el cotxe de la riera. 

Encara no hi ha notícies d’una mare de 65 anys i el seu fill de 45 de Vilaverd, a la Conca de Barberà, que estaven a casa, un bungalou prefabricat, quan la força del riu Francolí se l’ha endut per davant. També es troben en parador desconegut dos persones que circulaven en un turisme a l'Espluga de Francolí. La quinta persona que ha desaparegut, segons ha informat la Generalitat, es un camioner d'origen belga el vehicle del qual ha sigut localitzat en el riu Francolí. 

Una altra de les conseqüències a Cambrils ha sigut l’evacuació d’unes colònies infantils perquè la casa on s’allotjaven s’estava inundant. La pluja també s’ha emportat, d’altra banda, dos ponts de l’Espluga de Francolí, i ha deixat aïllat aquest poble de Tarragona. 

6.000 usuaris sense subministrament elèctric

Uns 6.000 usuaris continuaven sense llum a les 20:00 hores, principalment a Girona, Tarragona i la Catalunya central. Es tracta d'incidències disperses i de difícil accés, i els tècnics continuen treballant per a anar recuperant el servei.

Les afectacions als usuaris s'han produït per la inundació dels centres de transformació, que es desconnecten automàticament per la presència d'aigua.

Un dia de dol per les víctimes del temporal

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha anunciat que aquest dijous s’ha decretat dia de dol per les víctimes del temporal. Torra ha fet una crida a la ciutadania a fer un minut de silenci i ha assegurat que en el consell de dimarts que ve l’executiu català decretarà un pla de resposta al temporal. 

També et pot interessar

stats