Un mort i 19 ferits en l’explosió d'una empresa química de Barcelona

Els serveis de rescat busquen una persona desapareguda al lloc del sinistre.

Imatge aèria del polígon on ha ocorregut l'explosió a Barcelona
Imatge aèria del polígon on ha ocorregut l'explosió a Barcelona / Google Maps

Una persona ha mort, una altra està desapareguda i 19 més han resultat ferides lleus en una explosió en una empresa química al polígon de Montsolís, al districte de Sant Martí de Barcelona. A conseqüència de l’explosió, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla d'alerta química, encara que assegura que "no hi ha cap risc per al veïnat del barri".

Tretze dels ferits s’han traslladat a centres sanitaris per a ser atesos. A més de la persona que ha mort en aquesta explosió, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha indicat que continua la recerca "d'una persona desapareguda", encara que fonts de l'Ajuntament han assegurat que no saben si és una possible víctima del succés o una persona que hauria d'estar a la zona i que, per algun motiu, no estava allí.

Protecció Civil ha explicat que no s'han decretat mesures extraordinàries per a la població, però ha demanat "respectar les zones de seguretat determinades pels equips d'Emergències".

A hores d’ara s’investiguen els motius pels quals ha ocorregut l’explosió en un edifici de la Via Trajana de la ciutat comtal, segons han informat els Bombers de la Generalitat i de Barcelona. Onze dotacions de bombers s’han desplaçat al lloc del sinistre i treballen en l’extinció de l’incendi.

També et pot interessar

stats