Un mort i 11 ferits en l'incendi de la planta Covid d'una residència de majors a Sòria

Les causes de l'incendi, que es va originar en una de les habitacions, encara no s'han determinat.

Els equips d'emergències traslladen a alguns dels residents
Els equips d'emergències traslladen a alguns dels residents / Efe

Un ancià de 92 anys ha mort per les cremades patides en l'incendi que va haver-hi anit en una habitació de la planta Covid de la residència de majors Fuente del Rey, a Sòria, en el qual un altre usuari ha resultat ferit per cremades i deu persones més van ser hospitalitzades per inhalació de fum, entre elles un policia nacional i una treballadora del centre.

L'avís de l'incendi en la residència de majors, pròxima a l'Hospital Santa Bárbara de Sòria, es va produir, segons el servei 112 Emergències, a les 22:52 hores, i fonts hospitalàries han confirmat a Efe la mort a l'hospital de Sòria de l'usuari més greu, un home de 92 anys.

El personal de la sanitat regional, junt amb el personal mèdic de la residència, van valorar en el lloc 24 pacients, dels quals 12 van ser traslladats a l'hospital, deu per inhalació de fum i dos per cremades; i, segons ha confirmat també el 112, la sanitat regional ha informat de la defunció d'un dels hospitalitzats. La resta d'evacuats són huit dones, dues d'elles de 87 anys i la resta, de 92, 90, 88, 86, 81 i 39 anys; i tres homes de 91, 84 i 34 anys.

L'incendi, les causes del qual encara no se saben, es va originar en una de les habitacions dobles de la tercera planta, convertida en planta Covid, amb residents positius aïllats. Els bombers van accedir a l'habitació afectada i van evacuar dos persones.

La resta de residents, fins al total de 116 que hi havia en el centre en el moment de l'incendi, es van quedar a les seues habitacions una vegada que va acabar l'actuació dels bombers i es va procedir a ventilar i assegurar l'edifici.

També et pot interessar

stats