Un minut de silenci i tres dies de dol per la dona assassinada pel seu marit a Oriola

L'ajuntament organitza una concentració de repulsa per la mort d'una dona d'origen búlgar que vivia al municipi.

A les 12 hores s'ha celebrat una concentració de repulsa contra la violència masclista davant de l'Ajuntament d'Oriola
A les 12 hores s'ha celebrat una concentració de repulsa contra la violència masclista davant de l'Ajuntament d'Oriola / Bea Ponce

Aquest migdia s'ha fet un minut de silenci a la porta de l'Ajuntament d'Oriola per mostrar un "absolut rebuig" al cas de violència masclista ocorregut a primera hora del matí a la pedania de Los Desamparados d'aquest municipi del Baix Segura. Passades les 7 del matí, el presumpte autor, de 57 anys, ha telefonat 112, el telèfon d'emergències, per autoinculpar-se de la mort de la seua dona Ivanka, de 60 anys. L'home ha dit que l'havia estrangulada. 

A l'alcalde, Emilio Bascuñana, l'acompanyaven representants de tots el grups municipals. També han acudit alguns comerciants i veïns de la localitat. El consistori oriolà ha emés un comunicat on expressa la "solidaritat amb la família de la víctima", d'origen búlgar. La Generalitat també ha condemnat aquest crim i ha convocat una concentració de protesta per a demà dimarts al migdia a les portes del Palau de la Generalitat, on es faran tres minuts de silenci.

Tres dies de dol

El consistori oriolà també ha decretat tres dies de dol per aquest crim masclista, el primer enguany a la Comunitat Valenciana i el que en fa 28 a tot el territori estatal. 

També et pot interessar

stats