Un milió de firmes per a despenalitzar l'eutanàsia

La petició presentada al Congrés prové de distintes iniciatives realitzades en la plataforma Change.org

Change.org porta al Congrés més d'un milió de signatures a favor de despenlitzar l'eutanàsia a Espanya
Change.org porta al Congrés més d'un milió de signatures a favor de despenlitzar l'eutanàsia a Espanya / EFE (Emilio Naranjo)

La plataforma Change.org ha portat aquest divendres al Congrés més d'un milió de signatures a favor de despenalitzar l'eutanàsia i expressar el seu seu suport a Àngel Hernández, que va ajudar la seua dona, malalta d'esclerosi múltiple, a posar fi a la seua vida a l'abril.

La convocatòria reuneix els creadors de distintes peticions a favor de l'eutanàsia en aquesta plataforma, entre ells, Marcos Ariel Hourmann, primer metge condemnat per haver practicat l'eutanàsia a Espanya. També la família de Maribel Tellaetxe, pacient d'alzhèimer que durant els últims 12 anys de la seua vida va demanar a la seua família que no permeteren que el seu cos i la seua ment arribara a deteriorar-se del tot. Finalment, va morir al març després de mesos de lluita per part de la seua família per a aconseguir la despenalització de l'eutanàsia. Al lliurament, se sumarà la dona de Luis de Marcos, malalt d'esclerosi múltiple que va faltar a l'agost de 2017 després de denunciar "les cruels lleis" que li feien suportar un "acarnissament terapèutic cruel".

Entre totes les iniciatives, s'han arreplegat més d'un milió de firmes, més de 600.000, 374.000 i vora 100.000, respectivament, que demanen la despenalització de l'eutanàsia i el suport a Ángel Hernández acusat de cooperació al suïcidi i el cas del qual està en mans d'un Jutjat de Violència sobre la Dona.

"Mentre els nostres polítics continuen intentant posar-se d'acord perquè puguem tindre un Govern, milers de famílies continuen patint al nostre país perquè no existeix una regulació que despenalitze l'eutanàsia", lamenta Hourmann.

També et pot interessar

stats