Un miler de joves participen en una festa il·legal a Sant Mateu des de la nit de Cap d'Any

La Diputació de Castelló, propietària de la nau industrial ocupada, i l'Ajuntament de Sant Mateu, ja han denunciat els fets.

VÍDEO | Un miler de joves participen en una festa il·legal a Sant Mateu des de la nit de Cap d\'Any
02 de gener 2020 - 20:54

Uns mil joves estan acampats als voltants d'una nau industrial, propietat de la Diputació de Castelló, a la localitat de Sant Mateu (Baix Maestrat). La trobada, que no té el permís de les autoritats, va començar el dia 31 per celebrar el Cap d'Any i pretén durar fins al dia 6, després de la Nit de Reis.

Els assistents, vinguts de diverses parts del territori espanyol, s'han instal·lat amb els cotxes, caravanes i tendes de campanya als camps d'oliveres que hi ha al costat de la nau, que havia estat destinada al reciclatge de purins.

La nau industrial on se celebra la festa

La festa, denominada Save The Rave Sant Mateu, és una iniciativa que parteix d'un col·lectiu de DJ que va fer una convocatòria a través de les xarxes socials en què la gent havia d'inscriure's en una pàgina web i ser acceptatda per l'administrador de la festa.

L'alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, ha confirmat en declaracions a À Punt que no consta que l'organització haja demanat cap autorització a l'Ajuntament ni a cap altra administració corresponent per a poder fer la festa i ocupar el recinte. Besalduch ha volgut destacar la labor de la Guàrdia Civil, que intentarà desallotjar els terrenys al més prompte possible.

La Diputació de Castelló, propietària de la finca, ja ha interposat la denúncia corresponent davant de la Guàrdia Civil. També ho han fet els propietaris dels terrenys contigus, on els assistents han aparcat els vehicles.

La nau industrial es troba dins del terme municipal de la localitat, a la carretera que va fins a Cervera abans d'arribar a la rambla de Cervera.

Per la seua banda, la Guàrdia Civil ha instal·lat dos punts de control d'alcoholèmia i de seguretat als voltants del poble per evitar que hi haja qualsevol incident.

També et pot interessar

stats