Un migrant marroquí de 21 anys denúncia una agressió de la seguretat privada en un local durant les Fogueres d'Alacant

El jove aporta un vídeo on es veu com diversos guàrdies de seguretat l'immobilitzen, l'insulten i fins i tot l'escopeixen

Un jove denuncia una agressió homòfoba i racista a Alacant

Houssam Lousfi és un jove marroquí de 21 anys que en fa quatre que està a Alacant. El jove ha explicat en À Punt NTC que durant les últimes Fogueres va patir una agressió per part de membres de seguretat privada d'un local de la ciutat mentre estava amb uns amics en una barraca.

El jove relata que ell i un amic van eixir a l'aparcament un moment i que en tornar a entrar al local, la guàrdia de seguretat no deixava accedir el seu amic. La interpel·lació de Houssam perquè deixaren entrar a l'amic, va acabar amb ell a terra. El jove recorda els fets amb sorpresa. Afirma que els guàrdies de seguretat li van acabar pegant fora del local i també el van insultar.

"Maricó de merda, moro de merda", recorda el jove que li digueren diversos guàrdies allí presents. I assegura que fins i tot va arribar a rebre escopinades. A més, lamenta que sols al final un guàrdia de seguretat es va dirigir a ell.

"Pel fet de veure que una persona és estrangera, la gent a vegades creu que està en el dret de fer de tot, i això no és així. Tenim sort d'estar a Espanya i tenim uns drets, igual que tota la resta", defensa. Nega que agredira una cambrera, com diu que s'ha difós per xarxes. Finalment, va arribar la policia. Houssam va haver d'anar a l'hospital perquè li donaren un informe de lesions, i també va presentar una denúncia a la comissaria de Benalua.

És la primera vegada que pateix una situació semblant des que va arribar a Espanya i està sorprés. El jove és voluntari de Creu Roja, treballa i es mostra content en general en com l'han rebut a Alacant. "Des que vaig arribar a Espanya mai he patit un atac racista ni s'han dirigit a mi d'aquesta manera tan discriminatòria. La gent és molt amable i acollidora. Em sent com al meu país", remarca.

També et pot interessar

stats