Un metge del Centre de Salut de Callosa del Segura denuncia amenaces de mort mentre treballava

L'agressor fou l'acompanyant d'una pacient amb ansietat que volia que li receptara ansiolítics i no va acceptar el diagnòstic

Un metge del centre de salut de Callosa de Segura denuncia amenaces de mort mentre treballava / À Punt NTC

Gustavo Ferrer és metge al Centre de Salut de Callosa i diumenge el va amenaçar de mort l'acompanyant d'una pacient amb ansietat que volia que li receptara ansiolítics. El facultatiu va descartar aquesta possibilitat perquè feia 48 hores que havia parit i va decidir traslladar-la a l'Hospital. 

“M’he quedat amb el teu nom” o “cuida’t que estàs mort” van ser algunes de les amenaces que va rebre Gustavo, que assegura que la intervenció del vigilant jurat va ser determinant. 

Això va passar diumenge a la nit i dilluns, Sanitat va donar per finalitzat el servei de vigilància privada en els principals centres de salut del Departament d'Oriola. Al·leguen que, amb la fi de les restriccions, ja no cal controlar accessos ni aforaments. Però, la realitat és ben diferent, segons el Sindicat Mèdic, que apunta que encara hi ha retards i demores, fets que provoquen que cresca la tensió entre els usuaris.

L'any passat, la Comunitat Valenciana va ser la quarta autonomia en nombre d'agressions i més de la meitat es produïren en Atenció Primària. Amb tot, la majoria de casos no es denuncien perquè suposa un procés burocràtic massa enrevessat.

Segons dades de l'Organització Mèdica Col·legial d'Espanya, 9 de cada 10 agressions són amenaces i insults i en el 40 % dels casos, responen a discrepàncies amb l'atenció mèdica rebuda.

També et pot interessar

stats