Un mercant rescata de la mar un grup de migrants naufragats prop de Benidorm

El vaixell llança la veu d'alarma i en puja cinc a l'embarcació, mentre que Salvament Marítim en trau de la mar tres més ha buscat durant el matí almenys tres més que viatjaven en la pastera

Una pastera interceptada el passat agost a Guardamar del Segura
Imatge d'arxiu d'una pastera interceptada a Guardamar del Segura / Creu Roja

Huit persones han sigut rescatades de la mar, a unes 26 milles a l'est del litoral de Benidorm, dilluns a la nit. Segons les primeres informacions, són huit homes adults d’origen magribí que, segons han manifestat, van eixir d’Algèria el 27 de juny cap a Alacant. Un vaixell mercant n'ha rescatat cinc, mentre que el dispositiu de Salvament Marítim ha permés traure'n de l’aigua tres més i ha estat buscant, al llarg del matí, almenys tres més que viatjaven en una pastera, on anaven tots, i que pel que sembla ha naufragat. El vaixell va albirar les huit persones en l’aigua i va ser qui va avisar i va iniciar el rescat dels primers. La recerca activa d'estos tres migrants suposadament desapareguts s'ha suspés vora les 14.30 hores d'este dimarts i es manté la passiva, consistent en l'emissió d'avisos a navegants, segons Salvament Marítim.

Un ampli dispositiu rastreja este dimarts la zona situada a deu milles al sud-est del cap de la Nau, al nord de la província d'Alacant, per a tractar de localitzar la resta de migrants. En rebre l’avís, del que sembla un vaixell mercant, Salvament Marítim va activar el rescat que han coordinat des d’esta entitat i des de Capitania Marítima d’Alacant.

El vaixell que va veure el grup de migrants a la mar en va rescatar cinc, als quals va pujar a l’embarcació, i els va portar fins al port de destinació, el de Fos, a França. Després, un helicòpter i una embarcació de Salvament Marítim van traure de l’aigua tres migrants més, als quals van dur a l’aeroport de València.

Els huit rescatats han manifestat que tres persones més viatjaven amb ells en una pastera, que pel que sembla va naufragar, per la qual cosa es va iniciar la recerca dels desapareguts, que continua este matí a la zona del cap de la Nau.

També et pot interessar

stats