Un mapa que localitza al món la 'performance' viral del feminisme

'Un violador en tu camino', la representació creada pel col·lectiu xilé Las Tesis, s'ha estés arreu del món. Ja s'ha representat en més de quaranta països.

Un mapa que localitza al món la \'performance\' viral del feminisme
Un mapa que localitza al món la 'performance' viral del feminisme

"El patriarcat és un jutge, que ens jutja per nàixer, i el nostre càstig és la violència que no veus". Així comença la cançó que acompanya la 'performance' participativa 'Un violador en tu camino', creada pel col·lectiu feminista xilé Las Tesis. L’objectiu és manifestar-se contra les violacions dels drets de les dones en el context de les protestes al país. Una representació i unes demandes que s’han estés arreu del món. L’activista feminista Isaura Fabra ha realitzat un mapa interactiu on es localitzen les parts del món on s’ha representat la performance.

Mapa interactiu que localitza al món la 'performance' viral del feminisme

A hores d’ara s’ha representat en quaranta països. Mèxic és el país on més vegades s’ha realitzat, seguit de Xile, però també es poden veure representacions en països com ara Kenya, el Líban, Panamà, Mozambic o Colòmbia. Un mapa que s’actualitza constantment. A més, cada localització té links a tuits o posts de Facebook, que enriqueixen i amplien la informació, tot oferint un ric panorama de què està sent aquesta protesta, mecanisme de reivindicació.

També et pot interessar

stats