Un macrobrot social deixa vint contagis a Cervera del Maestrat just després de les festes majors

L'Ajuntament desvincula els positius de les celebracions i assegura que molts dels joves contgiats són de fora del municipi

Imatge panoràmica de Cervera del Maestrat
Imatge panoràmica de Cervera del Maestrat / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal notifica en l'última actualització de les xifres de la pandèmia de la Comunitat Valenciana un macrobrot amb una vintena de persones contagiades de coronavirus a Cervera del Maestrat. Un municipi del Baix Maestrat on resideixen poc més de 550 veïns i veïnes, segons el padró de l'Institut Nacional d'Estadística de 2020. 

L'esclat del brot, d'origen social, s'ha conegut uns dies després que hagen acabat les festes majors del poble, que se celebraren en la primera quinzena d'agost i en les quals es va celebrar un botellot. Els afectats són vint joves de dues colles festeres, i tots els tests que s'han practicat de moment a persones que havien mantingut contacte directe amb elles han resultat negatius, ha explicat a À Punt l'alcalde, Adolfo Sanmartín.

L'Ajuntament de Cervera, però, descarta que hi haja una vinculació directa entre els positius detectats en la localitat i les festes perquè el primer cas de Covid-19 s'hauria detectat una vegada començades.

El govern local assegura que es van prendre totes les mesures de seguretat en les celebracions i explica que bona part de les persones afectades pel brot no resideixen habitualment en el municipi. "Esperem que açò ens il·lustre, a nosaltres i a altres localitats, que per molt que estiguem damunt de la pandèmia, sempre existeix un percentatge de possibilitat de contagi", ha apuntat el regidor.

Només conéixer-se els contagis aquest dimecres, el consistori va procedir a tancar la piscina municipal per prevenció i seguretat sanitària.

També et pot interessar

stats