Un jutjat de València reconeix el dret a cobrar les guàrdies programades tot i estar de baixa

El tribunal considera les guàrdies dins la jornada laboral i no com a serveis extraordinaris.

La Ciutat de la Justícia de València en una imatge d'arxiu
La Ciutat de la Justícia de València en una imatge d'arxiu

El jutjat contenciós administratiu número 8 de València ha reconegut a una treballadora de la Ciutat de la Justícia el dret a percebre la remuneració per les guàrdies "obligatòries i programades" durant un període en el qual va estar de baixa. Entén que les guàrdies "formen part de la jornada normal" i descarta que "es tracte de serveis extraordinaris o excepcionals".

El CSIF, el sindicat que ha representat l'empleada, qualifica la sentència de "pionera" i assegura que "podria extrapolar-se a altres treballadors en la mateixa situació". La decisió del tribunal és ferma i contra ella no pot interposar-se recurs.

El procés es va iniciar quan la dona va recórrer contra la decisió de la Direcció General de Justícia de no abonar les guàrdies durant el temps que va estar de baixa. En el recurs, el CSIF descriu que entre les característiques del lloc de treball hi ha l'obligació de realitzar torns de guàrdia de presència física, i argumenta que eixa activitat "no té caràcter esporàdic o extraordinari, sinó que és obligatòria, programada i periòdica" i de fet, "forma part de la jornada normal de treball".

La resolució especifica que "la compensació econòmica en concepte de guàrdies s'integra en les retribucions mensuals, constituint una part important del sou". També sosté que "encara que la quantia no coincideix exactament tots els mesos, es tracta d'una retribució regular i periòdica, a l'ésser les guàrdies obligatòries i programades".

També et pot interessar

stats