Un jutjat de València declara improcedent l'acomiadament d'una directiva de l'EMT pel frau milionari

La jutgessa ha considerat que no va haver-hi voluntarietat de l'acomiadada envers el frau.

Un jutjat de València declara improcedent l'acomiadament d'una directiva de l'EMT pel frau milionari
Un jutjat de València declara improcedent l'acomiadament d'una directiva de l'EMT pel frau milionari

El jutjat social número 1 de València ha declarat improcedent l'acomiadament de la que era cap d'administració de l'EMT de València, Celia Zafra, durant el frau que l'entitat va patir en 2019.

En el moment que es va conéixer aquest frau, en què es van perdre 4 milions d'euros, qui en aquell moment era gerent de l'EMT i després va ser destituït [https://apuntmedia.es/va/destituit-el-gerent-de-l-emt-pel-robatori-de-quatre-milions], Josep Enric García Alemany, va fer fora Zafra perquè va considerar que s'havia saltat determinats protocols de funcionament intern i havia ocultat informació sobre el frau a la cúpula de l'empresa.

Així i tot, el jutge ha estimat la demanda de Zafra dictaminant que la destitució va ser improcedent. Ara l'Empresa Municipal de Transports ha de decidir si la readmet amb les mateixes condicions abonant-li el salari pendent a raó de 158 euros diaris, o si la indemnitza amb 199.012 euros.

Els fets van tindre lloc al setembre de 2019, quan uns estafadors que encara no han pogut identificar suplantaren la identitat del president de l'EMT i regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i un advocat de l'empresa Deloitte, per a fer creure a Zafra que l'empresa anava a participar en un procés de compravenda a la Xina. D'aquesta manera, aconseguiren que l'exdirectora d'administració fera diverses transferències per valor màxim de 4 milions d'euros sense seguir els protocols interns, motiu pel qual la van destituir quan es va descobrir el frau.

Ara la sentència ha donat la raó a la exdirectiva, tant en les formes com en el fons de l'acomiadament. A la jutgessa no li sembla "raonable, ponderat, ni ajustat al criteri de proporcionalitat" imposar la "màxima sanció", és a dir, l'acomiadament. A parer seu, Zafra es va dedicar a "complir fidelment" els requeriments que va rebre de qui suplantava la identitat dels seus superiors i, per tant, no va haver-hi voluntarietat per la seua part envers el frau.

Així i tot, aquesta sentència podria no ser el final de la causa, ja que hi cap recurs de suplicació davant del Tribunal Superior de Justícia.

També et pot interessar

stats